Hypotheekadvies

“Na veel afwijzingen heb ik via HypotheekContact als ZZP’er wél een hypotheek gekregen”

J Bijzeit

De situatie

De man, Chinese nationaliteit, is een type 1 kennismigrant in 30% ruling met een verblijfsvergunning bepaalde tijd. De vrouw, tevens Chinese nationaliteit, heeft een vast dienstverband (parttime) in Nederland.

Het stel woont al 4 jaar in Nederland en heeft in het eerste jaar direct een huis gekocht met een hypotheek. Deze hypotheek hebben zij nu in 4 jaar tijd volledig afgelost en zij willen nu een nieuwe woning kopen. De oude woning willen zij aanhouden voor verhuur.

De uitdaging

De klanten hebben voldoende inkomen, veel eigen geld en er is geen volledige hypotheek nodig voor de nieuwe woning. Tot zover lijken er geen problemen op de weg te kunnen komen.

De bank is toch argwanend, omdat er sprake is van een verblijfsvergunning bepaalde tijd.
Omdat de klanten expats zijn, bestaat het risico voor de bank dat de klanten op korte termijn toch weer vertrekken naar het buitenland.
Daarnaast wil de bank graag weten waar de het eigen geld vandaan komt. Wat is de herkomst van dit eigen vermogen?

Klanten geven hypotheekcontact een 10

De oplossing

De klanten schrijven een uitleg waarin zij aangeven dat zij wel degelijk de intentie hebben om langer in Nederland te blijven en hiertoe ook bewijzen kunnen aanleveren. Daarnaast leveren zij documenten aan waaruit helder blijkt wat de herkomst van het eigen vermogen is.

Het resultaat

De klanten kunnen hun nieuwe woning aankopen en hun oude woning aanhouden. De oude woning gaat naar box3 in verband met de verhuur.

Voor de bank was dit uiteindelijk een perfecte klant ivm met de lage verstrekking ten opzichte van het onderpand. De klanten hebben laten blijken dat zij “goede betalers” zijn door de aflossing op de oude woning , maar daarnaast ook nog een spaarvermogen hebben opgebouwd.

Lees meer over hypotheken voor expats>>

    Weten wat uw mogelijkheden als expat zijn?

    Vraag om een gratis oriëntatiegesprek!

    Bel 020-669 33 88 of mail naar info@hypotheekcontact.nl , wij staan voor u klaar.