Eerste woning kopen

“Na veel afwijzingen heb ik via HypotheekContact als ZZP’er wél een hypotheek gekregen”

J Bijzeit

Uw eerste woning kopen

Een woning kopen is grote stap waarbij u met vaak onbekende normen en regels geconfronteerd wordt. Zo heeft de overheid nu bepaald dat u nog maar 100% van de woningwaarde mag lenen. De feitelijke kosten zijn alleen hoger, waardoor er vaak sprake is van een tekort wat uit eigen middelen aangevuld moet worden.

Koopt u voor het eerst een woning aan, dan dient u de gehele lening in maximaal 30 jaar af te lossen. Doet u dat niet, dan is de rente niet aftrekbaar van de belasting.
In sommige gevallen is het juist aantrekkelijk om een deel van de lening aflossingsvrij te houden. Als men bijvoorbeeld op leeftijd is, heeft het bijvoorbeeld niet zoveel zin meer om in 30 jaar tijd de hypotheek gehele afgelost te hebben.

Wilt u weten wat u maximaal kunt lenen en wat dat per maand kost, of wilt u weten welke mogelijkheden er zijn bij een eventueel tekort aan eigen middelen? U bent van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek.

Uw huidige- en toekomstige wensen

Wanneer u eenmaal uw wooncarrière bent gestart, krijgt u vaak na 6-7 jaar doorgroeiwensen. U heeft inmiddels kinderen gekregen, u heeft mogelijk meer te besteden en u wilt daarom mogelijk groter gaan wonen of misschien wilt u juist wat minder gaan werken en dan ook uw huis nog kunnen betalen. Wij nemen met u bij de aankoop van uw woning al deze toekomstige wensen al met u door om ook in de toekomst uw hypotheeklasten betaalbaar te houden.

Klanten geven hypotheekcontact een 10

Kies uw hypotheekvorm

Welke hypotheekvorm bij u past, zullen wij samen met u bekijken.

Weten wat uw mogelijkheden als starter zijn?

Vraag om een gratis oriëntatiegesprek!

Bel 020-669 33 88 of mail naar info@hypotheekcontact.nl , wij staan voor u klaar.