Zelf een hypotheek regelen bij uw bank of via een tussenpersoon

//Zelf een hypotheek regelen bij uw bank of via een tussenpersoon

U bent hoogopgeleid en heeft interesse in financiën. Waarom gaat u dan niet zelf naar de bank om een hypotheek af te sluiten? U weet toch wat u wilt? Waar maakt een tussenpersoon dan het verschil?
Hieronder een 5 tal argumenten waarom het verstandig is om te kiezen voor een tussenpersoon:

  1. Meer mogelijkheden
   Steeds meer banken werken alleen nog met tussenpersonen. U kunt als particulier dan niet rechtstreeks met de bank contact opnemen. Dat moet altijd via de tussenpersoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan banken als:
   • Nationale Nederlanden
   • Aegon
   • BLG wonen
   Een tussenpersoon kent alle banken, weet hoe ze werken en kan een advies op maat voor u uitbrengen. Zij weten welke bank het beste past bij u qua voorwaarden en rentetarieven.  Dit scheelt u heel wat uurtjes uitzoekwerk.
  2. Onafhankelijk advies
   Wanneer u naar een bank gaat voor hypotheekadvies en -bemiddeling, zijn er vaak ook aanvullende producten nodig. Denk bijvoorbeeld aan een overlijdensrisicoverzekering, die vaak noodzakelijk is. De bank zal altijd de eigen producten adviseren. Een tussenpersoon kijkt eerst onafhankelijk naar uw situatie en adviseert vervolgens welke bank en -product het beste bij u past. Los van waar uw hypotheek dan wordt afgesloten, kan de tussenpersoon bijvoorbeeld een verzekering voor u afsluiten. Dit kan ook bij een andere bank zijn.
  3. Betere bereikbaarheid
   Uw hypotheek wordt bij de bank behandeld op diverse afdelingen. Wanneer u direct een hypotheek afsluit bij de bank, is enkel de bankadviseur voor u beschikbaar. Hij/zij heeft beperkt tijd voor u om vragen te beantwoorden. Uw tussenpersoon werkt zelfstandig en  kunt u op diverse manieren en tijden benaderen met vragen. Zo zijn de adviseurs van HypotheekContact bijvoorbeeld ook in de avonden en weekenden bereikbaar via mobiele telefoon, WhatsApp en/of email. Zo kunt u dus op elk moment een vraag stellen en heeft u snel een antwoord.
  4. Experts verstaan elkaar
   Banken en tussenpersonen spreken elkaars jargon. Dit kan uw hypotheekaanvraag bespoedigen. Zeker in geval u bijvoorbeeld zelfstandig bent, kan het u helpen wanneer een tussenpersoon voor u de situatie bij de bank helder kan maken. Zij weten namelijk precies wat de bank aan informatie nodig heeft, maar weet daarnaast het ook zo te presenteren dat de juiste interpretatie volgt.
  5. Expertise in geval van nood
   Doordat HypotheekContact ruim 10 jaar ervaring heeft en inmiddels duizenden dossiers heeft behandeld, weten de adviseurs waar de pijnpunten in dossiers kunnen zitten. Daarnaast weten de zij snel te schakelen op het juiste niveau ingeval er problemen onderweg blijken te zijn, die opgelost moeten worden.